友人同我都好鐘意tiffany blue,所以引起想黎呢間店打卡印象中,打卡既野食唔會有期望🤣但呢間餐廳今日都打破左呢個念頭 今日叫左2人tea set同1份雞扒三文治~員工有禮貌,又好好服務,仲好細心~1)熱朱古力咖啡+熱日本綠茶(tea set包) 綠茶可以任加滾水,味道正常,唔算太香,但食甜野配返茶岩岩好。而朱古力咖啡都係正常,唔太甜~另一杯就係普通水黎。2)2人tea set 呢個打卡set出乎意料之外好食3層加埋都係得1舊係伏~ 最底層,煙肉芝士鬆餅(超好食!咸咸地,又脆,味道好豐富)焦化牛油瑪德蓮、焙茶瑪德蓮(幾好食,唔太甜,正常鬆軟)麵包脆片(少少脆,但偏硬多,用黎點鵝肝焦糖布甸食) 中間層,黑毛豬火腿番茄啫喱(塊豬勁臭豬氣味,唔新鮮;而番茄jelly係一陣生番茄味,我同友人都唔鐘意食,呢舊係雖一大伏)龍蝦包(正正常常,但個包應該脆到變硬左少少)魚子醬醃漬三文魚(正常味道)青瓜松葉蟹肉卷(正常,但配青瓜怪怪地)鵝肝焦糖布甸(勁重鵝肝味,好似成舊都係鵝肝cream咁,有啲膩)

1)熱朱古力咖啡+熱日本綠茶(tea set包)

熱朱古力咖啡、熱日本綠茶

而朱古力咖啡都係正常,唔太甜~另一杯就係普通水黎。

2)2人tea set

Tea  set

呢個打卡set出乎意料之外好食
3層加埋都係得1舊係伏~

最底層,
煙肉芝士鬆餅(超好食!
咸咸地,又脆,味道好豐富

焦化牛油瑪德蓮、焙茶瑪德蓮(幾好食,唔太甜,正常鬆軟)
麵包脆片(少少脆,但偏硬多,用黎點鵝肝焦糖布甸食)

中間層,
龍蝦包(正正常常,但個包應該脆到變硬左少少)
魚子醬醃漬三文魚(正常味道)
青瓜松葉蟹肉卷(正常,但配青瓜怪怪地)

最頂層,
青提子果撻(正常,中間都係cream黎,無咩特別)
迷你 BLUE BOX(呢個好驚喜
!好好食!陣陣茉莉花香,又唔太甜,超正
!)
榛子醬泡芙(正常,個皮淋左少少)
紐約芝士蛋糕(正常,係面頭果塊野食落好怪,又唔似朱古力,我都唔知咩黎,最後無食呢塊野)
鳥巢朱古力蛋(個鳥巢係炸左既麵,無味;而粒蛋唔鍾意入面既焦糖醬,勁甜)

3)雞扒三文治

雞扒三文治

友人叫左呢款三文治走左羽衣甘藍(因為唔食得),佢既食評係幾好食,好濃味!薯條勁新鮮,有埋啲調味粉生色不少)

總結:價錢貴左少少,但我覺得都值,起碼啲野食算幾好食,服務又好,又打到卡

評分:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-08-11