2023-05-07
📍 BOLD Coffee (深水埗)深水埗基隆街122號地舖今日要嚟深水埗買啲嘢。行到咁上下有啲餓,呢頭好多文青cafe,花多眼亂之中就揀咗呢間醫肚。呢度主題係布,同隔離啲布行融為一體,牆上掛滿布條,仲有個布造嘅打卡位,拎住杯咖啡,擺個姿勢,打卡一流👉全日英式早餐💰 $148😋😋😋😋.5/5呢個夠方便,唔洗諗食咩,沙律菜配上柚子醋,小有食到呢個醬汁,味蕾即刻打開,夾埋煙三文魚一齊食就更佳。大啡菇面層放上芝士一齊焗,一口咬落去咇哂啲汁出嚟,好重菌香,一舊唔夠喉。煙肉肥瘦適中,又唔會太乾太油,放上酸種麵包一齊食吸埋煙肉個小小油份,包皮好脆又好食。少有食腸嘅我,對呢兩條腸一啲都唔抗拒,完全無豬味,每咬一啖都卜一聲,脆皮的腸。炒蛋個賣相好吸引,食落唔會失望,有少許蛋汁,唔錯✨✨✨✨🤭🤭🤭👉牛油果炒蛋酸種麵包💰 $88😋😋😋😋.5/5成大塊炒蛋,半隻碟咁大,嚟到唔見牛油果同包,點知一翻起塊蛋就有驚喜,多到掩蓋塊包嘅牛油果蓉,下層仲有塊原本脆口嘅酸種麵包,切一舊三樣有樣一口吃,係好夾。伴碟沙律菜多到成個主菜咁,啱哂我🤤🤤🤤🤤👉Flat White💰 $45😋😋😋😋.5/5飲開美式嘅我,今日想飲下
深水埗基隆街122號地舖
👉全日英式早餐
💰 $148
👉牛油果炒蛋酸種麵包
💰 $88
👉Flat White
💰 $45
😋😋😋😋.5/5
飲開美式嘅我,今日想飲下有奶咖啡,Flat White就係不二之選,唔會好重奶,仲有好重啡味,飲完個人開心哂😗😗😗
👉Lemon & Ginger
💰$55
😋😋😋😋/5
成壺上,可以同朋友一齊分享,聞落去好香,泡耐啲,味道會更出啲,夠薑夠檸,清熱又驅濕,呢排天氣濕濕笠笠,飲呢個最啱
回頭: yesYesyes!!店舖好有特色,連餐牌都唔同過人係用布整,五顏六色好吸晴🤤🤤🤤樣樣都好味,絕對係值得一食😚😚😚😚又好坐,好啱少女心打卡📸📸📸
#kermit食在深水埗
#Benedict #士多啤梨奶凍 #Latte #精品咖啡 #布藝主題 #boldcoffee #alldaybreakfast #夢王卡邦尼意粉 #文青cafe #Bebold #昭和布丁 #深水埗cafe #hkcafe #深水埗美食