2023-12-09
每個女仔都有顆少女心🩷講到我最中意既顏色就非粉紅色莫屬~~心念念已久嘅✨Lady Nara享受一個粉紅泡泡下午茶打卡之旅, 安排~📍位置坐落海港城, 貴為尖沙咀的地標絕對耳熟能詳距離尖沙咀地鐵站步行只需5分鐘,距離天星碼頭行大慨8分鐘, 位置四通八達👍🏻🔍環境藤椅和打卡鞦韆位都好IG able, 天花板都佈滿藤蓆作配搭粉紅色的水泥牆: 少女心型格風why not both?😝坐在窗邊海景位, 有種遠離塵囂的渡假🏖️感覺🍴食物👸🏽 𝐿𝑎𝑑𝑦 𝑁𝑎𝑟𝑎 𝑥 𝐵𝑒𝑒𝑓𝑙𝑜 𝐵𝑜𝑡𝑎𝑛𝑖𝑐下午茶🐝🧳餐廳聯乘花藝育蜂園 🌱BecFlo Botanic推出: 蜜意盎然下午茶 $4️⃣6️⃣8️⃣ 𝑓𝑜𝑟 𝑡𝑤𝑜 🫖支持本地蜂農, 以本地蜂農🐝原蜜製作食物~甜點全部食物均採用BccFlo原蜜㗎, 原汁原味甜蜜蜜💋~~食物精緻又好味🤤🍤蝦片泰國🇹🇭野必備頭盤, 炸至香脆帶胡椒香, 開住胃等食Tea😆Savoury 鹹點:🦀Crab, Ham & Caviar Sandwich 蟹肉火腿魚子醬三文治 咸香Parma Ham 包裹迷你三文治內餡係三文治🥪軟包、啖啖蟹肉火腿及魚子醬滋味層層遞進引人入勝🍤Prawn & A
講到我最中意既顏色就非粉紅色莫屬~~
📍位置
坐落海港城, 貴為尖沙咀的地標絕對耳熟能詳
🔍環境
粉紅色的水泥牆: 少女心型格風why not both?😝
坐在窗邊海景位, 有種遠離塵囂的渡假🏖️感覺
🍴食物
支持本地蜂農, 以本地蜂農🐝原蜜製作食物~
食物精緻又好味🤤
🍤蝦片
Savoury 鹹點:
咸香Parma Ham 包裹迷你三文治
🍤Prawn & Avocado Rice Paper Flower 大蝦牛油果醬米紙花
半透明即炸米紙花🌷好香脆, 米紙花盛載新鮮大蝦,清新牛油果醬+生菜, 口感豐富
🍔Bite-sized Cherry Tomato Shrimp Burger 一口車厘茄蝦堡
以車厘茄作漢堡包皮, 夾住中層香脆蝦餅, 別緻又夠fresh
🥖BeeFlo Crisps wif Salsa Dip 蜜糖脆條伴沙沙醬
香脆蜜糖脆條配酸辣沙沙醬, 好惹味
Sweets 甜點:
🥧BeeFlo Honey Scone + Longan & Red Date Scone 蜜糖鬆餅及桂圓紅棗鬆餅
🍨Honey Crymbs Milk Pudding 蜂蜜脆脆奶凍
在香滑甜美的奶凍上放上超甜蜂蜜脆脆
襯托香濃奶凍好match ar
🫔Banana Crispy Roll Pancake 香蕉脆卷餅
甜甜的烘焙蜜糖外皮包住新鮮香蕉🍌, 酥香軟滑
🍯Lemon Honey Tart檸蜜撻
香脆外皮充滿微酸檸檬及甜甜蜜糖餡, 清新解膩
🍧Lychee Coconut Jelly荔枝椰子果凍
雙層果凍有淡淡荔枝味和香濃椰子味
泰國風味濃
Drinks飲品:
最後飲啖☕️Earl Grey Blue Flower藍花皇家伯爵紅茶 配上BeeFlo蜜糖
總括來講, 個Tea Set打得卡又食得~
懶洋洋的週未與海, 完美🙆🏻♀️~