2023-09-15 46 瀏覽
LAB ZERÕ見到最近咁多打卡cafe, 有間特別出名既雲朵cafe 係尖沙咀點可以唔去打卡呢😍大家係IG 見到嗰個打卡位係冇人坐住,佢係專for 你去打卡既~ 食野係去另一邊度食🤩去到唔洗擔心打卡位會俾人坐左,星期六下晝去到都唔洗排隊,而且店內仲有啲空位。因為食飽左之後先至去食,所以淨係叫左一個刨冰食。宇治金時刨冰 $98抹茶味都唔錯,🐶中意食比較苦有回甘既抹茶,佢就唔會勁回甘,但係抹茶味都出,唔係死甜嗰款。刨冰面頭會有啲紅豆同一串小丸子,去到中間個刨冰會有啲脆脆同幾粒小丸子,小丸子食落好煙韌😋😋由一開始得刨冰既口感食到悶悶地就有啲脆脆轉換下口感都唔錯,而啲脆脆食到中途都有變淋到。但刨冰溶既速度比較快,食到碗水平就會見到下邊溶左好多抹茶水,唔打太耐可能會好啲😂Overall:個人覺得佢同Shari Shari Kakigori House 氷屋未至於一模一樣,但佢有打卡位同埋價錢就平少少,本身想講九龍區既大家可以去食,但係末出post既時候見到Shari Shari係尖沙咀都開左分店,大家可以睇下邊間少人啲再決定,如果想打下卡都推薦去哩間食,而且佢有主食同唔同甜品,環境都坐得幾舒服
LAB ZERÕ
因為食飽左之後先至去食,所以淨係叫左一個刨冰食。

宇治金時刨冰 $98

Overall:個人覺得佢同Shari Shari Kakigori House 氷屋未至於一模一樣,但佢有打卡位同埋價錢就平少少,本身想講九龍區既大家可以去食,但係末出post既時候見到Shari Shari係尖沙咀都開左分店,大家可以睇下邊間少人啲再決定,如果想打下卡都推薦去哩間食,而且佢有主食同唔同甜品,環境都坐得幾舒服。

味道:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑