2022-09-23
💛 #中環 #為食龍 @hungrydino.hk記得幾年前同朋友喺銅鑼灣食過呢間「為食龍」,但只有外賣,原來佢已經喺中環開咗間裝修超可愛、三層高、位置舒適嘅餐廳🥹💓 除咗可以坐低舒舒服服咁食,仲有好多靚靚打卡位添~🍣 腐皮壽司呢度最出名嘅就係超級igable嘅腐皮壽司😍 件件都勁豐滿勁肥美㗎☺️ 我同朋友一人揀咗三件,估唔到都幾飽吓㗎😆!❤️🔥 辣味三文魚 ($35)辣得好過癮,三文魚好大粒好肥美😍🐠 明太子芝士蛋黃三文魚 ($36)Creamy texture嘅醬汁,甜甜的☺️🦐 蟹膏甜蝦 ($36)份量超多,一半蝦一半蟹膏外貌都好突出😌🍤 牛油蒜香赤蝦 ($36)牛油味香,赤蝦肥美😚🍣 蔥吞拿魚拖羅蓉 ($35)拖羅肥美,魚香充滿晒個口腔!🔥 炙燒洋蔥忌廉帶子 ($36)兩大粒帶子好fresh!好味😋夏威夷肥仔 卷物 ($148/whole; $78/half)肥仔卷其實係「Seared unagi cheese roll 烤鰻魚芝士卷」,每一件卷物入面都有烤鰻魚,真材實料㗎😍🥳 芝士醬真係超級肥仔,我鍾意沾少啲醬,健康啲又冇咁重口味😆😛
🍣 腐皮壽司
❤️🔥 辣味三文魚 ($35)
辣得好過癮,三文魚好大粒好肥美😍
🐠 明太子芝士蛋黃三文魚 ($36)
Creamy texture嘅醬汁,甜甜的☺️
🦐 蟹膏甜蝦 ($36)
份量超多,一半蝦一半蟹膏外貌都好突出😌
🍤 牛油蒜香赤蝦 ($36)
牛油味香,赤蝦肥美😚
🍣 蔥吞拿魚拖羅蓉 ($35)
拖羅肥美,魚香充滿晒個口腔!
🔥 炙燒洋蔥忌廉帶子 ($36)
兩大粒帶子好fresh!好味😋