2024-04-25 28 瀏覽
同朋友黎慶祝生日,個Tasty Treat影相好colorful,shopping 完有地方抖抖。今期係壽星女最愛嘅甘荀做主題,主食揀左咖哩甘荀蛋包飯配漢堡扒,蛋香軟熟,日式咖喱好香,店員一反開蛋帽,好吸引,漢堡扒好厚肉,飯底甜甜地好好食。甘荀汁香煎豬扒長通粉係招牌野,汁底有甘荀甜,豬扒超薄又脆嘅脆皮,包住入面juicy嘅豬扒。呢個燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜岩哂我,黑毛豬半肥瘦,好香,入口一d肥膩感都無,用菜、蒜、大醬包住食超滿足。呢度d drinks都好特別,一路飲焦糖芝士山咖啡,首先會飲到焦糖甜,然後強烈芝士,繼而咖啡,好多重嘅味道。Melting Choco都唔錯的,好香濃朱古力味,唔會死甜。有d cute,春日小甘荀芝士蛋糕有個紅籮蔔仔裝飾,先食到甘荀味之後係芝士蛋糕味,幾mousse。

咖哩甘荀蛋包飯配漢堡扒
甘荀汁香煎豬扒長通粉