餐廳: 富山麵家
資訊:

今日心血來潮想食拉麵,就去咗銅鑼灣出名多嘢食嘅希雲街,點知比我發現到有間以My Melody為主題嘅拉麵餐廳🍜由個門口開始導航到入邊啲餐具都係用Melody嘅嘢🥰我哋好快就有位坐,入到去之後就發現除咗嘢食之外,都仲有餐具提供發售🙆🏻‍♀️好適合送俾另一半做聖誕節禮物🎁黃金蟹膏牛奶拉麵 $98見到有個期間限定嘅拉麵,我哋就決定要試吓🥰我一上到黎之後見到有好可愛嘅Melody紫菜🥳仲有個印咗Melody嘅名門卷❤️成碗麵都好有心機同好可愛🙆🏻‍♀️而且個蟹膏味道濃郁,配上sok晒牛奶湯底嘅拉麵🍜令到整體嘅口感非常美味☺️My Melody特製佔麵 $98喺特製沾麵方面,除咗都有Melody嘅配菜之外,另外仲設有青瓜絲、粟米🌽溏心蛋、豬軟骨同埋好少見到嘅棉花糖🤭一開始個感覺覺得好奇怪,但係配埋佢個牛奶湯底就覺得成個味道好夾👏🏻佢個牛奶湯底仲特登加咗牛油落去🧈令到成個口感更加滑🤗肉汁滿滿餃子 $42呢個餃子一上到嚟,最吸引眼球嘅係佢可愛嘅Melody碟❤️真係好cute🙆🏻‍♀️到個主食啦,佢咬入去每一啖都有肉汁之外,仲要啖啖都係肉🤗富山雞翼 $48喺小食方面最期待嘅就係雞翼🍗佢個汁真係令我眼前一亮😍佢不

黃金蟹膏牛奶拉麵 $98
黃金蟹膏牛奶拉麵

My Melody特製佔麵 $98
My Melody特製佔麵

肉汁滿滿餃子 $42
到個主食啦,佢咬入去每一啖都有肉汁之外,仲要啖啖都係肉🤗
肉汁滿滿餃子

富山雞翼 $48
喺小食方面最期待嘅就係雞翼🍗佢個汁真係令我眼前一亮😍佢不單止係有少少蜜糖味再加芝麻係上面,仲要剪到個雞翼好脆🤭仲要雞翼入面除咗普通嘅汁之外,都有蜜糖味,唔洗膽心入面會無味👏🏻
富山雞翼
15 分鐘 (堂食)
黃金蟹膏牛奶拉麵
My Melody特製佔麵