2023-12-21
諗唔到食乜,通常都係想食泰國嘢 。😂😂今次朋友介紹去咗一間泰國餐廳,菜式幾特別,唔係平時食嗰啲。😆😆首先講吓呢度嘅『造型特別嘅泰式濕炒海鮮麵』,真係啱晒我嘅口味!😄😄麵係用泰式炒麵炒出嚟,加埋新鮮嘅海鮮同啲香料,味道好鮮美!特別之處就係佢嘅造型,好有創意,好岩打卡!🤭🤭每啖食落去都好滿足,脆卜卜😋😋再嚟就係『泰式海鮮桶』,呢個真係一個令人驚艷嘅菜式!佢將泰式烤海鮮同新鮮嘅蔬菜同埋特製嘅泰式醬汁放喺一個大桶度,好吸引人!😄😄我就好鐘意食海鮮,佢嘅烤海鮮味道鮮甜,加上香辣嘅泰式醬汁,真係一絕!同朋友一齊分享食最正!😬😬如果你鍾意燒鴨同生菜包嘅話,一定要試下『燒鴨生菜包』!燒鴨肉夠香,😋😋夾入生菜包入面,加上特製嘅醬汁,一口咬落,鮮香多汁!真係好開胃!食完一個又想再食多個!好適合作為開胃菜或者小食!😜😜飲品方面,我推薦『熱龍眼水』同『蝶豆花特飲』!熱龍眼水好解渴,有龍眼嘅香甜味!🤩🤩至於蝶豆花特飲,係一種用蝶豆花製作嘅特別飲品🥳🥳