2022-06-02 23 瀏覽
最近天氣熱辣辣同朋友行街好想食返d冰冰凍凍嘅甜品消暑,偶然見到e暑甜品店😍即刻入去避一避猛烈嘅陽光🌞店內比一般甜品店闊落😊坐得都幾舒服👍🏻裝修都幾型格😍睇下甜品店主打係芋圓,緊係要試下喇☺️入面仲有唔同嘅甜品🤩🌸台式芋圓x港式糖水平時芋圓就食得多喇,今次有新嘅湯底可以揀緊係試下☺️我地揀左楊枝甘露,酸酸甜甜又同芋圓幾夾👍🏻 芋圓口感QQ,白桃果凍都香甜,芋泥香滑,仲有仙草係底🤤🌸美桃秀秀入面係黑糖桃膠同玫瑰荔枝,荔枝都幾香甜👍🏻桃膠用黑糖煮好,味道又帶花香味😆整體都幾夾😍🌸草莓牛奶冰雪一飲已經覺得冰冰涼涼,好消暑。味道帶香香嘅草莓味,牛奶又滑,入面仲有少少奶凍🤩🌸紫薯寒天冰雪紫薯口感香綿細滑,加埋寒天,出奇地夾😊同埋飲品都好大杯👍🏻夏天消暑一流🥳

🌸台式芋圓x港式糖水

🌸美桃秀秀