2023-04-12 1059 瀏覽
炯記餐室🐔🍜今次嚟到一間望落幾骨子嘅茶餐廳,餐廳睇落好光鮮好打卡able!❤️諗住價錢應該唔平啦,結果又意外地抵食,都幾推介大家經過可以去試吓,荃灣、長沙灣、尖沙咀、北角都有分店,梗有一間係你左近~😽我哋今次就叫咗二人滿足套餐,💰$198就埋到單,有餐湯🥣、兩個小食🥙、手撕雞🐔、牛腩牛肚🐮、太子鵝油撈麵🍜、鵝油生菜🥬同埋兩杯餐飲☕️!肯定大家食到捧住個肚走!超級抵食🫶🏻🫶🏻💯二人滿足套餐 $198麻辣手撕雞🐔 (例牌)以為例牌份量應該唔會好多,點知嚟到兩個嚟講都好夠食,辣油唔算太辣,屬於大部份人都可以接受嘅水平,味道唔錯🤤🤤清湯牛魔王🐮(例牌)本來以為清湯會無乜味,但原來係鹵水,淡淡藥材味加上微微清甜,減去牛肚既內藏味,長時間炆煮,將味道逼入食物之餘,都令到食材變得軟滑👍🏻👍🏻酸辣蒜香雲耳我自己食落就覺得佢冇乜酸味,有少少麻辣、蒜香再加埋芝麻,味道都幾香口,係一個健康有益嘅小食!🫶🏻麻辣雞腎🐔唔會煮過火,加上有誠意地厚切,份外啖啖爽口彈牙,我建議麻辣可以再多,到時就會變成一碟伴飯小菜鵝油生菜🥬同正常生菜比起來別有一番風味,又唔會太油膩,配埋其他餸同埋鵝油撈麵一齊食啱啱好喇!👍🏻太子鵝油撈麵
炯記餐室🐔🍜
二人滿足套餐 $198
麻辣手撕雞🐔 (例牌)
清湯牛魔王🐮(例牌)
麻辣雞腎🐔
鵝油生菜🥬
太子鵝油撈麵 🍜(2碗)
爽口彈牙嘅粗麵,配上鵝油,香而不膩,值得一提嘅喺呢度嘅粗麵並冇鹼水味,所以同鵝油配合得更加好!推介!💯💯
冷熱飲品(2杯)
麻辣手撕雞
清湯牛魔王