餐廳: 火鍋隨意門
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
又到「鍋」的季節啦😆 冬天嘅時候真係特別想打邊爐,lunch去打邊爐逐漸變成我嘅慣常動作💁🏻‍♀️ 今日帶條佬食呢間打卡打邊爐餐廳,全因為佢哋啲擺盤真係好靚🤩 好中式好霸氣,啱哂我呢啲鍾意打卡嘅人士😎叫得隨意門,就係想帶食客喺視覺上感受唔同國家嘅氛圍,一入門口就會見到個充滿土耳其特色嘅打卡位。餐廳室內裝修以四個國家作主題,分別係土耳其、日本、法國同中國。我就揀咗中國主題用餐區,入面有木屏風作裝飾,配以木枱櫈及灰色磚牆,好有古代客棧feel🎋 其餘三個區域都各有特色,喺燈飾、餐具上都盡顯心思。❤️ 醬介 $25pp.一坐低店員就會遞上九宮格醬料,有醬油、炸蒜、蒜蓉、蔥、芫荽、辣椒、芝麻及自家製乾蔥油,自家製乾蔥油好香🤭 加少許令醬油生色不少。另外其中一格係小食嚟:涼拌麻辣木耳,唔算好辣,幾開胃。❤️ 消暑冬瓜瑤柱濃湯鍋 $188呢度湯底有14款,款款都好吸引,款式會定期轉換。今次我揀咗「消暑冬瓜瑤柱脯湯」,一上枱就已經覺得好抵叫!湯底係每日新鮮熬製嘅雞湯,好滋補😚 入面有個巨型冬瓜,好似冬瓜盅入面放咗好多配料去提鮮,有雞肉、瑤柱、粉絲、蟹柳、蝦🦐 非常足料,完全係值回票價!店員仲會幫你將冬瓜切

❤️ 醬介 $25pp.
醬介

❤️ 消暑冬瓜瑤柱濃湯鍋 $188
消暑冬瓜瑤柱脯湯
呢度湯底有14款,款款都好吸引,款式會定期轉換。今次我揀咗「消暑冬瓜瑤柱脯湯」,一上枱就已經覺得好抵叫!湯底係每日新鮮熬製嘅雞湯,好滋補😚 入面有個巨型冬瓜,好似冬瓜盅入面放咗好多配料去提鮮,有雞肉、瑤柱、粉絲、蟹柳、蝦🦐 非常足料,完全係值回票價!店員仲會幫你將冬瓜切件,令冬瓜更快熟之餘,食起上嚟更加方便😉

❤️ 手切本地牛頸脊 (細) $268
手切本地牛頸脊
佢哋呢度啲擺盤好有特色,好有古色古香嘅中式元素🤩 店主堅持人手切片,手切先可以保留到牛肉嘅筋,口感更佳,佢亦切得工整,做到每片厚薄適中👌🏻
手切本地牛頸脊
牛頸脊脂肪較少,唔會太肥,肉味濃厚夠多肉汁,鮮嫩有彈性。

❤️ 伊比利亞橡果豬 $168
伊比利亞橡果豬
伊比利亞橡果豬
擺盤同樣有心思,好似藝術品咁!伊比利亞橡果豬望落去有好似大理石紋嘅油花,肉質肥美軟滑,肉味濃郁🐷 配埋個湯底令肉味芳香更為突出,令味道更加昇華!🙊

❤️ 足料竹蔗茅根 $68
足料竹蔗茅根
呢個足料竹蔗茅根用透明地球儀器皿裝住,好啱打卡!地球儀有個開關可以自己斟嚟飲,不過記得飲完記得關返水喉😂 如果唔係就好浪費啦~ 竹蔗茅根分量多,幾抵飲!甜度啱啱好夠冰凍,清熱下火又可以滋潤吓喉嚨🍃

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
個湯底真心正,好足料又可以食粉絲😏 打完邊爐之後都𢳂咗好多湯嚟飲,湯底變得更濃更鮮甜🤤 環境裝修及擺盤方面好有創意,好適合打卡📸

補返其他Menu👇🏻
2021-11-27
$408.1 (午餐)