2022-08-23 55 瀏覽
今次嚟到天后食飯,去左On the Spot Cafe Bar Restaurant,位置喺天后地鐵站附近嘅金輪天地,都幾就腳,同棟都有好多唔同餐廳,咁方便下次都可以嚟試下😋Set lunch包括左前菜同主菜,我地叫左安格斯西冷扒(8oz) ($208)同墨汁大蝦扁意粉($148)前菜揀左湯同希臘薯仔沙律,可以試齊晒兩樣。另外,隨set會有餐包,要讚讚餐廳好細心,餐包係暖暖地的,上枱仲有陣麵包香🥖今日湯品係南瓜忌廉湯,南瓜味清甜,湯唔係好濃稠嗰種,所以飲落唔會太滯😋希臘薯仔沙律醬汁落左油醋,酸酸地好開胃,芝士味道唔係太濃烈,怕芝士味嘅人都可以一試🧀平時都比較少食墨汁意粉,因為都驚食完成個口污漕晒🤣 墨汁味道有鹹香味,見到啲蝦係挑乾淨晒啲蝦腸,細心!安格斯西冷封煎到啱啱好係medium rare,肉汁有鎖住到,肥瘦比例唔錯,肉質軟熟,肉味重,外層煎到少少焦香,調味只係用左少少黑椒,本身塊西冷已經夠唔錯了🤤 順帶一提,配菜有得揀洋蔥圈或者薯條,洋蔥圈炸得好酥脆,薯條應該都值得一試,唔係稔batbat嗰啲🍟兩個set lunch連加一埋單$391.6,餐廳環境舒服,今次坐左喺靠窗嘅半圓形梳化

兩個set lunch連加一埋單$391.6,餐廳環境舒服,今次坐左喺靠窗嘅半圓形梳化,後面就係落地玻璃,空間感好足,唔會有逼狹感,而且仲會有陽光射入嚟,如果驚曬都可以請staff落簾,只係嗰陣佢地問,我堅持唔落,要同陽光玩遊戲☀️