2023-02-24 441 瀏覽
⌂ 銅鑼灣Ehonia @ehoniahk 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場9樓1號舖星期一至三 11:00 - 18:00星期四至六 11:00 - 20:00星期日休息💡只限現金、八達通💡無加一!· Tiramisu $58· Fettuccine Carbonara $88· Homemade Cheeseburger with Grilled Potatoes $98︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm銅鑼灣#ewmcafe︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜深水埗價錢Cafe゜・*行完誠品有啲肚餓但出面落雨無帶遮點算好?9樓誠品出面就有間Cafe啦!無限時Open Area 落地式玻璃Cafe!原來係兩間Cafe Share 同一個位~ 見到格嚟間Cafe嘅Latte嘅價錢係$32?!平過深水埗( ゚∀ ゚) (但有朋友飲過就話麻麻啦...)呢度環境咁正好啱讀書/同朋友行完街過嚟飲返杯嘢食個包!可惜食物嘅質素都麻麻,不過我哋都係為咗個Tiramisu 而黎的!₍ᐢ⸝⸝•ω•⸝⸝ᐢ₎︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
⌂ 銅鑼灣

#ewm銅鑼灣
#ewmcafe

*・゜深水埗價錢Cafe゜・*

๑ Tiramisu $58
為咗個Tiramisu而黎(˶ᐢᗜᐢ˶)
賣相勁靚,咖啡味都超級重
面頭加埋玫瑰花瓣
食落仲有淡淡嘅玫瑰味啊!
手指餅唔會浸咖啡酒浸到爛晒!而且啲Cream好香滑!略嫌酒味唔夠多!!
總括黎講層次十分豐富!

๑ Fettuccine Carbonara $88
手工意粉好有咬口同好香蛋味!
而且仲有Pancetta ,係正宗嘅Carbonara 啊!
但略嫌寬條面吸乾晒啲汁,同埋落油好似落得多咗,所以覺得成個口感都好乾同成口油! ( •᷄⌓•᷅ )

๑ Homemade Cheeseburger with Grilled Potatoes $98 (homemade beef patty, red onion, tomato, fried egg, grilled new potatoes)
普通Burger 會有嘅味!無咩特別,但焗薯角食得仲係硬硬的....好似未熟orz…

#銅鑼灣美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #餐廳推介 #銅鑼灣好去處 #香港美食指南 #銅鑼灣隱世 #銅鑼灣隱世餐廳 #Brunch #隱世餐廳 #EggBenedict
2022-09-27