餐廳: 大家樂 (油麗商場)
資訊:

2019-11-24 377 瀏覽
一心諗住落咗堂就去唱K嘅 #小秘書,居然被 銅鑼灣Neway CEO 拒之門外🤨 原因係我哋比booking時間遲咗出現😅 不過我哋已經表明會照原定安排七點埋單,唔會賴死唔走... 但係個職員依然堅持(明明當時都無客)😏 咁我哋唯有轉陣啦👉🏻👈🏻 見天氣涼涼地,#小秘書 嘅 #邊爐癮 又發作😉 不過我哋又唔食得太多,見 大家樂 Cafe De Coral 新一季嘅「打堅爐」又出咗,呢晚就慳慳地喺 #快餐店 搞掂。原來好多 #香港人 都同 #小秘書 一樣鍾意 #烚吓烚吓 㗎,好難得先比我哋搵到位💪🏻 朋友唔食牛,佢揀咗 #豚肉鍋,而 #小秘書 就當然要 #牛肉煱 啦。平均七八十蚊一個人已經有 #肉🐮有 #菜🥬 仲有杯 #凍飲,難怪每晚都座無虛席。我呢日揀咗個 #沙嗲湯底,將 #乾蒜蓉、#辣椒、#蔥花 搵入 #豉油 用嚟點 #牛肉 食,味道實在係太合拍😁 其實有時食啲咩真係唔重要,都係搵個機會比自己出去輕鬆吓❤️ 呢種就叫做 #街坊風味 嘅 #幸福 呀!

2019-11-23