2024-06-12 413 瀏覽
呢間外賣店開咗幾個月,雖然舖仔細細,但外面都好有心思放咗張bench 同枱仔,for d 等拎外賣嘅人坐或選擇快快地立食都得。今次叫咗兩個飯同三個小食。呢間小食店好貼心咁將飯同餸分開,咁叫兩個飯就可同朋友仔share 啦!舖頭即叫即整,喺窗會聞到煮食嘅香味。蘭王醬油漬牛肉丼 $58蘭王蛋同紫菜分開上,返到家先自己加落飯度食,提升咗個儀式感。首先個醬油好夠味,用嚟撈飯一流;個牛肉薄切,有牛味,唔會係食柴皮咁;牛肉面仲有炸蒜片,將牛肉沾醬油再加埋蒜片食,超香口。野菜燒汁慢煮雞扒丼 $53個燒汁有d似牛肉丼嘅汁,雞扒好嫰唔會鞋恰恰,最重要係無騷味!和風一口芝士 $34外脆內軟,芝士味好香濃。一口炸蝦多士 $34香脆嘅麵包中間夾住蝦餅,個饀幾鮮甜。就算食到最尾攤凍咗,個包都無變到又硬又靭。海鹽鴛鴦炸薯條 $32蕃薯條crossover 薯條,一次食晒兩隻款,再配埋茄汁同黑松露汁,好香口。另外,所有食品(小食除外)都包飲品,性價比都幾高。返工食外賣嘅話,呢個會係我嘅首選!

蘭王醬油漬牛肉丼 $58

野菜燒汁慢煮雞扒丼 $53

和風一口芝士 $34
外脆內軟,芝士味好香濃。

一口炸蝦多士 $34

海鹽鴛鴦炸薯條 $32