2016-10-30
泰國菜係我最中意既菜式之一 但食親泰國野冇一、二百都出唔到黎 閒閒地食個麵都要五、六十蚊 但返實習既時候 同其他學生哥一齊發掘左呢間野 質素唔錯 價錢又平 我地經常一個禮拜食幾次~聽聞店鋪既老闆娘係正宗泰國人 佢地煮既泰國菜式的確係幾有風味 我經常叫$32 蚊既泰式豬頸肉飯 佢啲豬頸肉份量幾足 而且燒得好香脆 佢會另外加啲蔥油落個飯到 令到個飯更加香更加惹味🍚😋 佢既海南雞飯都好正 $35 就食到 仲有秘製既泰式醬汁 再加送一個湯~唯一有少少唔開心 係佢係短短幾個月內 好似加左兩次價 由原本$26 蚊一個豬頸肉飯 加到$29蚊 而家仲變左 $32 蚊 好驚再咁落去 我地呢啲窮苦學生哥實習生同埋打工仔都食唔起飯盒 日日咁食法 真係會荷包乾硬化😥另外 老闆有時態度都幾差 收錢又黑口黑面 叫餐講得細聲少少都好怕俾佢鬧😕