2024-03-12
係荔枝角行做完野,見到呢間茶餐廳都唔少人食,又有唔少菜式選擇,所以就同同事試下。板煎雞扒蛋包飯$67蛋包飯塊蛋炒得好滑,包住飯係屬蕃茄炒飯底,炒得好乾身,軟硬適中,雞扒煎得夠香口,但仍能保持嫩滑質感。仲有沙律菜,好夠清新。韓式泡菜豚肉粉絲湯$59泡菜粉絲湯好香濃,但唔會太辣,豚肉都好多片,肥瘦均勻,唔會覺得油膩。除左泡菜同粉絲,仲有金菇、娃娃菜同蘿蔔等,好夠惹味,送飯一流。薯角+$10炸春卷+$10炸雞翼+$10炸物小食新鮮熱辣,一咬香脆,正!XXL咸濕大話七+$13大大杯,夠哂冰凍。📌紅米 Red Rice(荔枝角分店)地址:長沙灣道883號億利工業中心地下8號舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #港式茶餐廳 #紅米 #人氣飯堂 #邪惡蛋包飯 #湯飯
板煎雞扒蛋包飯$67
韓式泡菜豚肉粉絲湯$59
薯角+$10
炸春卷+$10
炸雞翼+$10
炸物小食新鮮熱辣,一咬香脆,正!
XXL咸濕大話七+$13
大大杯,夠哂冰凍。
📌紅米 Red Rice(荔枝角分店)
地址:長沙灣道883號億利工業中心地下8號舖
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)
#港式茶餐廳 #紅米 #人氣飯堂 #邪惡蛋包飯 #湯飯 #鐵板餐 #荔枝角美食 #香港餐廳推介 #hkredrice