2020-08-23 289 瀏覽
休閒的星期六,我同好多香港人一樣,打算瞓醒之後開開心心去食個tea,附近新開張去試,店面裝修唔錯,所以一定要去試下。下午茶時段全座律都有8-9成,等左2-3分鐘,我同朋友兩個人,侍應本來安排我們坐門口4人卡座,但由於我怕熱拒絕左,佢好快就安排左我地坐更入的座位。下午茶選擇不算多,主要是燒味和炒粉面飯,最後點了他的招牌, *日本醬油炒滑蛋叉燒飯*呢個飯賣相都ok,第一啖食落去,咁咸既,唔通係D鹽未融,之後食其他部份都係好咸,唔知佢係咪比重左鼓油,定係個個根本唔係日本鼓油,係中式鼓油。D蔥好咸,叉燒好咸,食落去每一啖就好似食緊鹽咁,其實我從都唔係浪費食物既人,但我肯定食完呢個飯,會"打爆你個腎",我朋友認同我都覺得好咸,佢叫我唔好食咁多,但我愈諗愈唔對路,所以我都係向侍應講勁咸,食唔到,要換左佢。侍應都好明白,回應是,可能落左多醬汁,雖然我地食過少少都比我地退返。我地怕佢再煮都係咁咸,所以我地叫左焗豬扒意粉。個意粉都係好普通,看意粉底唔覺似焗過咁,只係焗左面頭芝士。呢個奶油芝心西多士最好食。總括來說,食物有待改善。因為咸到我要專登幫呢間餐廳開個post.如果值得要贊既話,係樓面既員工,好快
休閒的星期六
,我同好多香港人一樣,打算瞓醒之後開開心心去食個tea,

附近新開張去試,店面裝修唔錯,所以一定要去試下。

下午茶選擇不算多,主要是燒味和炒粉面飯,

最後點了他的招牌, *日本醬油炒滑蛋叉燒飯*
日本醬油日本丸叉燒滑蛋飯

呢個飯賣相都ok,第一啖食落去,咁咸既,
唔通係D鹽未融,之後食其他部份都係好咸,
,其實我從都唔係浪費食物既人

我地怕佢再煮都係咁咸,所以我地叫左焗豬扒意粉。

個意粉都係好普通,看意粉底唔覺似焗過咁,只係焗左面頭芝士。
焗鮮茄豬扒意粉

呢個奶油芝心西多士最好食。
奶油芝心西多士

如果值得要贊既話,係樓面既員工,好快安排座位,比較相對理解客人想法。

因為佢太新,暫時未食有食評,我都唔知其他人對呢間餐廳既想法

大家可以參考下佢其他分店既食評。screen cap at
2020-08-23
2020-08-22