2017-06-09 2617 瀏覽
一講起港式茶餐廳, 必定第一時間諗起菠蘿包同埋西多士。銅鑼灣有間茶餐廳推出左新式既西多士, 一切開係流心ga!!! 細個時已經好中意食西多士, 不過當時款式只限於落糖漿, 今日同朋友去左華倫餐廳試左佢地既流心西多士, 好邪惡啊~一般港式茶餐廳可以食到既款式都有, 例如菠蘿包、粉麵、燒味飯等等...我地一心黎試流心西多, 於是我地ORDER左呢度兩款唔同味道既西多Share食。呢個流心西多係全日供應ga!! 就連夜晚時段都可以黎試。每款西多都會有什果沙律、南瓜薯餅、紅豆伴碟, 呢度既炸物所有都新鮮即炸, 好脆! 不過就唔係好明點解要以紅豆做伴碟, 有d怪~【黃金時代】HK$68招牌流沙西多士表面色澤金黃, 唔算太油膩, 西多士外脆內軟, 一切開, 入面既流沙慢慢流出, 整體味道好似食緊奶黃包咁,蛋黃味幾重,甜度剛剛好。而餐飲我就揀左紅豆奶茶, 紅豆好林, 甜度偏淡【回味黑芝麻流沙西多士】HK$72另一款既黑芝麻流沙, 不同之處只係味道唔同, 黑芝麻流心較杰身, 味道幾濃, 好似食緊芝麻糊咁, 反而覺得呢款偏甜, 當甜品食都唔錯。以後食西多士又多一款選擇了~~~最後我仲order左個小食:

呢個流心西多係全日供應ga!! 就連夜晚時段都可以黎試。

【黃金時代】HK$68
黃金時代

而餐飲我就揀左紅豆奶茶, 紅豆好林, 甜度偏淡
紅豆奶茶

【回味黑芝麻流沙西多士】HK$72
回味黑芝麻流沙西多士

以後食西多士又多一款選擇了~~~

最後我仲order左個小食:

【吉列豬扒配薯條】HK$32
吉列豬扒

即叫即炸, 唔會炸到太乾, 脆卜卜
黃金時代
回味黑芝麻流沙西多士