餐廳: 彩福皇宴 (京瑞廣場1期)
資訊:

2019-05-13 124 瀏覽
返工等食lunch,無可否認係好多打工仔現實嘅寫照,當然係包括我自己!今日好辛苦捱完個上晝,決定同同事仔一齊去飲個茶食個包!今次就揀咗石門附近嘅彩福皇宴!好好彩😝去到都唔駛等好耐就有位!彩福皇宴面積都幾大,容納到好多張枱,裝修設計都比一般酒樓高貴,環境唔錯,坐得幾舒服!一坐低就急不及待嗌嘢食。等左一陣,嘢食就陸續送到!先係石碢珍菌百福豆腐!石鍋一上枱熱辣辣,豆腐同菇菌都非常惹味,估唔到呢間酒樓嘢食都幾打咭able!之後就係佢哋嘅得獎點心:原隻鮑魚燒賣皇!大大粒燒賣除咗有鮮蝦外,仲有一整隻鮑魚,即刻將成籠點心upgrade,鮮味逼人!喺酒樓食點心嗌一碟菜係我嘅習慣,清清地,幾好!唐山菜都幾新鮮,配住薑絲一齊食,一絕!之後就係海皇太子餃。呢款餃食落外皮有黏黏煙韌感覺,唔會太重口味。外形趣緻,cute!最後就係佢哋嘅金獎叉燒!叉燒係半肥瘦,外皮微燶香脆,肉質淋軟,令人食完一舊又想再食一舊!正呀!叫咗咁多嘢食,最後兩個人埋單除翻開都係百幾蚊,CP值都算係咁上下!絕對有encore嘅機會呀!
今次就揀咗石門附近嘅彩福皇宴!
外形趣緻,cute!
正呀!
2019-05-07