2019-08-11
今日同大胃王朋友去咗食雞煲海鮮打邊爐放題。地址就喺旺角,一出地鐵站就到,相當便利。當我地去到嘅時候,餐廳已經坐滿左七八成,後來都全場爆滿,相信都應該幾好食。朋友推薦我哋食呢個放題,因為每人大概+1之後$300 ,又可以任食雞煲,仲有一個幾澎湃嘅海鮮拼盤,海鮮拼盤就真係幾精彩。每人有半隻開邊龍蝦,一上枱嘅時候,我哋已經嘩嘩聲,因為真係好大隻,而且龍蝦都算幾新鮮,仲要啖啖肉。海鮮拼盤係唔可以任叫嘅,不過海蝦同其他火鍋配料、菜......就可以呢任點任食。湯底選擇都好多,都差唔多有七八款湯底可以揀,其實食完雞煲,再食埋海鮮, 一個女仔嘅份量已經覺得相當飽。飲品方面,都係多元化嘅飲料,而且種類都好多,最窩心既係有自家制既五花茶,可清熱解暑。買單嘅時候,侍應就會送上奶凍,有甜品食梗係開心啦,作為一個完美嘅句號。