2022-07-24 50 瀏覽
花雕藥膳醉雞鍋(半隻)$148 藥膳雞煲做法精髓在於多種藥材及用紹興酒醃雞,兩者缺一不可,湯底濃濃的藥材味,聞到已經覺得好補, 藥膳湯底真係有種魔力,冇食一排真係會好掛住鮮雞件用花雕酒浸過 ,入曬味,酒味香醇,令人垂涎三尺。雞件沒有多餘脂肪是我喜歡的,最適合愛吃又怕肥的我。肉質嫩滑又唔嚡口,而且冇雪藏味,皮爽肉彈,好耐都冇食過咁好食嘅雞喇。招牌鮮牛三色$388 打邊爐最緊要有高質靚牛, 本地肥牛、牛小排、牛胸油各有特色。手切本地肥牛我最愛,肉味較濃,較有咬口。牛小排 脂肪比例均稱,入口即化,齒頰留香。牛胸油,就是牛的脂肪,非常肥美。四寶餃$78 全人手製作,自家包製,餡料非常飽滿,簡單啲講即係皮薄餡靚。最有特色係蛋餃,餃皮用咗蛋取代,口感非常軟熟而且充滿蛋香,當中餡料用咗鮮蝦滑,口感非常彈牙, 與外層口感製造出強烈對比。手工手打丸,粒粒都好大粒真材實料,有墨魚丸、鯪魚丸、鮮牛丸、鮮蝦丸,款款都好彈牙,非常高質,食過真係返尋味。三秒鐘響鈴都係自家手作品,即叫即炸熱辣辣,腐皮吸曬湯底嘅鮮味,食落有爆汁效果。店內有一個鍋底真係好吸睛 ,好想試但係又唔敢試,就係滋潤鱷皇鍋,我咁大個女都未食過鱷

手切本地肥牛我最愛,肉味較濃,較有咬口。
牛小排 脂肪比例均稱,入口即化,齒頰留香。
牛胸油,就是牛的脂肪,非常肥美。

店內有一個鍋底真係好吸睛 ,好想試但係又唔敢試,就係滋潤鱷皇鍋,我咁大個女都未食過鱷魚,真係好想試下,不過今次我朋友唔敢同我食,下次搵個夠膽識嘅人陪我試下先, 究竟食鱷魚係咩味道

兩個兩打邊爐都可以食得好豐富,整齊全部火鍋配料都好新鮮,絕對有下次。

重點係價錢合理,份量又多,選擇又多