2023-12-26 20 瀏覽
雖然呢度出名雞煲同烤魚,但想快快食完返屋企,任性地揀左普通打邊爐,啲料又幾靚喎。蕃茄薯仔湯超濃,材料簡單,但因為有大量蕃茄,滾起比屋企煲更加濃蕃茄味。 必點響鈴索哂啲汁,味道清新感覺上冇咁邪惡。手切特級安格斯肥牛真材實料,厚切肉味濃,軟綿綿夠哂肥。 打邊爐最緊要就係碟牛,叫最靚呢款真係冇失望。粟米餃拼韭菜餃係自家製味道,菜肉比例岩岩好,肉餡清甜彈牙,滾耐左都唔會爛。墨魚滑拼蝦滑比想像中細,不過好夠鮮,食到粒粒蝦肉同墨魚,質感幼滑彈牙。厚切午餐肉真係終極厚切,應該真係成罐上,入哂味啖啖肉真係好爽。紅油豬耳好大碟,爽脆夠辣,食極都仲有,底下仲有木耳同拍青瓜,好抵食。