2021-09-16 834 瀏覽
今日約左朋友一齊打針,打完針緊係係附近揾野食啦!而家旅行又去唔到,又好想食泰國野,點知對出就有一間泰菜館了。彩色既燈光感覺好柔和舒適,牆上有投影電視,解像度又幾清,遠距離都睇得好清楚。高空有好幾盞大吊燈吊住,突然感覺有好強既中秋氣氛呀!前菜小食,酸酸甜甜多晒開胃,這是免費贈送既。柚子大蝦沙律層層疊既沙律,份量係好實心下。弄散之後原來都幾多,蝦既數量都唔小,再配側面既小小醬,味道又幾夾。炸蝦餅小食最popular 既一定係食炸蝦餅,人手自製蝦餅,比想像中竟然彈牙同好有口感,炸出黎係金黃色,仲係熱辣辣既,切成一小件方便入口,味道唔錯。馬拉盞炒芥蘭食泰國野,點都一定要食馬拉盞炒菜。今次我同朋友都好愛吃芥蘭,就一於試下。芥蘭竟然又唔苦仲幾爽口,軟硬和份量適中,炒出黎仲香噴噴,食落去又唔太辣,非常惹味。最後我叫左杯地道d既青檸疏打,炎熱既天氣真係好解渴呀。職員竟然知我地打左針,即刻都溫馨提示我地唔好飲酒,真細心。

高空有好幾盞大吊燈吊住,突然感覺有好強既中秋氣氛呀!

前菜小食,酸酸甜甜多晒開胃,這是免費贈送既。

柚子大蝦沙律

炸蝦餅

馬拉盞炒芥蘭

最後我叫左杯地道d既青檸疏打,炎熱既天氣真係好解渴呀。

職員竟然知我地打左針,即刻都溫馨提示我地唔好飲酒,真細心。

2021-09-06