2023-10-09 446 瀏覽
假期打風有咩好?就係可以唔洗排隊去食啲平日好長龍既餐廳🤣 琴日3 點幾去左油麻地越發, 可以直入超感動! 以前第一次食,閒日都等左一個鐘🥹🍲招牌牛柳牛丸粉 HKD 100 呢碗pho 特別吸晴, 因為好綠🟢 湯底鮮甜, 飲落好舒服, 河粉都煮得岩岩好, 配既油炸鬼幾脆口~ 牛柳比較碎但唔肥, 牛丸好濃牛味仲好juicy ~ 如果個湯有白蘿蔔就正啦🧆燒肉丸撈檬 HKD 80 呢碗有驚喜! 撈檬個汁甜點多少少, 撈檬材料好多 , 除左花生、蘿蔔洋蔥青瓜絲、乾蔥片之外,仲有檸檬葉同木瓜/ 芒果粒! 食起上後好開胃~口感豐富! 肉丸形狀有啲似腸仔切片, 咸香十足😋🍗 越發牛油雞翼 HKD 80 上枱超級熱辣辣🔥 呢間牛油雞翼有別於傳統,唔脆身, 似用蜜糖包住雞翼, 再加上蒜粒, 甜甜地亦好香。 不過略嫌比較痴牙, 雞翼都細隻啲, 我都係中意傳統炸香個種多啲 , HKD80 5隻唔算平, 下次會想試另一啲小食多啲 🤪

招牌牛柳牛丸粉

🍲招牌牛柳牛丸粉 HKD 100