小點角落開到去葵芳啦,主打街頭小食、甜品,並增添好多創意、新穎嘅配搭,之前食過糖水,今次就直程喺度食正餐。🔸️掃街小食全餐勁豐富掃街小食全餐,分別有麥皮蝦芒果沙律脆筒、碗仔翅蒟蒻麵、特特大魚蛋、山椒咸蛋黃雞翼、蝦頭油菜圃燒賣、新煎釀三寶,簡直係掃街版all day Breakfast🤣麥皮蝦芒果沙律脆筒最吸引我,賣相靚之餘,啲蝦都炸得好脆。輕盈版碗仔翅改用蒟蒻麵,食得健康,又冇罪惡感。魚蛋燒賣就最基本嘅街頭小食,加咗蝦頭油菜圃,簡直畫龍點睛,好惹味!🔸️瑞士雞翼以上2款追加輕量型主食 +$18:蝦頭油撈麵、籠仔腸粉,雖然叫輕量型,但份量都唔少!瑞士雞翼,好入味,大大隻👍🏻籠仔腸粉味道正常。🔸️雪糕雞蛋仔畫室 小店招牌之一係雞蛋仔,附送海鹽焦糖醬,加埋之後甜甜鹹鹹都幾好食。🔸️芒芒小丸子椰皇蛋白、芋頭西米椰皇蛋白記得上次食過小丸子,椰皇蛋白好正,今次再encore,另外仲揀咗一個芋頭西米椰皇蛋白,即叫即燉,佢哋嘅蛋白都好滑好香。🔸️芒芒甘露沙冰、西柚橙香檸茉莉飲品選擇都好多,同埋好大杯,我杯芒芒甘露沙冰,有好多芒果肉,充滿口感!📍#小點角落 (#葵芳美食)葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號

🔸️掃街小食全餐

🔸️瑞士雞翼
瑞士雞翼,好入味,大大隻👍🏻籠仔腸粉味道正常。

🔸️雪糕雞蛋仔畫室

🔸️芒芒小丸子椰皇蛋白、芋頭西米椰皇蛋白

🔸️芒芒甘露沙冰、西柚橙香檸茉莉

📍#小點角落 (#葵芳美食)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓574A號舖