2023-05-15 134 瀏覽
位於銅鑼灣既栢麗酒店🏩,平日只需HK$168就可享受Semi Lunch Buffet 😋 半自助餐包括自選主菜,更有任食沙律吧,中西式湯,熱盤,甜品🍮,飲品等,任君選擇🤩沙律吧🥗除左有新鮮蔬菜,仲有蘑菇南瓜🎃,蕃茄,芝士等,全部都新鮮爽脆🥬另外當日仲有炸物如雞塊,章魚小丸子薯餅等,熱盤更包括排骨,豬軟骨,雞球,蔬菜等等。紅酒燴牛尾🍷三大舊牛尾,牛尾炆得好入味軟腍,咬落啖啖骨膠原既感覺。紅酒醬汁不錯,配飯一流,午餐呢個份量夠晒飽肚😋香煎雞扒配香草忌廉汁🐥香煎雞扒煮到恰到好處,雞扒好易切開,雞肉非常嫩滑,口感軟綿。雞扒下仲有菠菜苗作擺盤,菠菜苗本來沒什麼味道,但有較為濃味的香草🌿忌廉汁中和返,味道不錯!甜品有朱古力噴泉,雪糕,各款小蛋糕,等等🍰 順帶一提,餐廳位置寬,坐得舒舒😇

紅酒燴牛尾🍷

香煎雞扒配香草忌廉汁🐥

甜品有朱古力噴泉,雪糕,各款小蛋糕,等等🍰

順帶一提,餐廳位置寬,坐得舒舒😇