2018-05-24
收工諗住同個朋友去食啲嘢,佢就推介左一間新派泰國餐廳,話同啲同事食過都算抵食夾大件喎! 我哋嗌左香芒牛油果軟殼蟹卷($88),蒜蓉包($30),馬拉盞通菜($72)同padthai($98)。軟殼蟹卷真係好好食,芒果好清新,點埋啲泰式甜辣醬,好開胃,軟殻蟹啱啱炸出來,唔會過油,芒果亦都好甜好夾。蒜蓉包嘅蒜蓉唔會太過油膩但係都好香牛油味,一上菜嘅時候已經令人食指大動啦!通菜份量都唔輸蝕,兩個女仔一定夠食,好鍾意食泰國菜個種辣,辣得黎唔會想停,會令人想再繼續食落去。最後嘅Padthai都很出色,一上菜見到有個黃色好似菠蘿包咁樣嘅嘢,原來係師傅將蛋擺咗上去,好有心機,花生亦都炒得好香,金邊粉唔會過油,亦都有蛋絲同芽菜,仲有四隻鮮蝦,份量其實兩個女仔真係會食得晒㗎!下次一定會再同大班朋友黎,就可以試其他野啦!