2018-09-24 2337 瀏覽
又遲左出去食lunch,唯有向山上搵食,貪無人會行到上文武廟附近甘遠食野,醒起四方街角有間港式fusion茶餐廳,可以食完快快趣趣返去做野。港式fusion茶餐廳黎講,佢都幾多野選擇,不過佢係open kitchen,唔想食完一身油煙味,盡量唔好坐餐廳中間果D檯。隊長叫左個'招牌上環义燒滑蛋飯",同加$6要左杯latte,同事就叫左個餐肉豬扒飯加奶茶..........先黎左2杯野飲先,見到我"杯"latte用個公雞碗裝,好似好特別喎...........但一上檯,個拉花散晒既,我知呢到唔係專飲咖啡的,但見到個樣,我寧願你乜都唔好搞,一層奶泡上檯好過,而家好似人地第2個客搞過唔要,所以先比我甘既樣味道都唔見得好飲,無乜咖啡香,早知唔加錢飲番普通咖啡算,反而同事杯奶茶仲似D樣,起碼個茶色望落都夠濃 (利申:隊長唔係好飲得奶茶,所以一啖都無試)等左好耐,終於有野食,招牌菜唔係好掂喎,一睇就覺得D蛋唔滑,確實都係既,D蛋有點鞋,义燒都好削,我只覺得佢唯一取勝係份量夠大碗!同事的餐肉豬扒飯,應該好過我個义燒飯,佢塊餐肉都幾厚,不過豬扒就肥左D。其實茶餐廳野都唔會期望太高,不過感覺有點扼鬼佬既感

其實茶餐廳野都唔會期望太高,不過感覺有點扼鬼佬既感覺,佢只係我係公司附近最就腳同份量最大份既餐廳,有得選擇都可能未必揀佢~
午餐