2008-03-05 14 瀏覽
2008年3月5日早上7:30 懷舊冰廳/冰室之旅正式開始, 由灣仔去到佐敦麗香園, 依照各位食家推介order …沙爹牛麵、魚柳蛋…原來係一個set裡面有齊禁多野架! $21炸有1) 餐包/多士2) 麵類3) 蛋類4) 飲品1+2+3+4 = $21 抵到爛!沙牛男友當然係餐包+沙牛麵+魚柳蛋+熱奶茶, 我就多士+炸菜肉絲米+魚柳蛋+熱奶茶鹹餐包- 細細個, 幾得意, 味道唔錯, 好香! 細食者可以帶走遲D食多士–香脆! 牛油不多, 我鐘意!沙牛麵–正正! 鮮牛, 沙爹味唔濃, 但幾好食, 好過用大量味精蓋過雪牛味.魚柳蛋–正正正! 魚柳外脆內軟, 有魚味, 夠熱! 坊間茶記有呢個質素的不多. 必食! 蛋也OK! 唯一缺點係個碟底有好多油, 你話塊魚柳同蛋索左幾多油呢! 不過我地平時食得清淡, 偶然一次無傷肝啦!炸菜肉絲米–好味! 肉絲勁少! 不過總體味道很不錯.奶茶–味道普通, 少茶味, 但各位可留意一下, 佢地d茶杯是放係一個好似電飯煲既容器暖住, 好得意! 男友話依稀記得以前d茶記係禁…以上都唔係重點, 佢地d包同蛋榚先至最正啊! 食緊個餐果時, 已經見

多士–香脆! 牛油不多, 我鐘意!
炸菜肉絲米–好味! 肉絲勁少! 不過總體味道很不錯.

以上都唔係重點, 佢地d包同蛋榚先至最正啊! 食緊個餐果時, 已經見到佢地一盤盤麵包搬出門口, 係係係…自家製嫁…已經好少有嫁啦! 好鐘意啊! d包個個都好”元氣”啊! 當然要買啦!

1)沙翁=蛋球–以為灣仔檀島已經係100分, 點知呢間係…150分, 又香, 又軟, 又大個, 無炸過火, 又平, 好似$4.5 唔係油淋淋, 好好好好好正!
2)大雞蛋榚–痴線架! 點會禁好食?! 微暖架, 蛋香味濃, 榚身又鬆又軟, $5.5一大個, 同樣係好好好好好正
3) 蛋白糖霜餅–又係好好味, 外面係蛋白餅, 撻底, 其實裡面係合桃, 好好好好味啊!

一定一定一定…x20 有下次, 今日太飽重有其他包類未試. 希望這店不要消失, 真係好食, 付出不等於收獲, 簡直超值!