2017-08-28
一間餐廳能令人想回頭是很難的~<好媽媽>就是我們久不久都會想再去吃的一間,最愛她的椒麻雞和菜脯蛋pizza,不知道正不正宗,但卻就是我喜歡的味道~餐廳就在爸爸的店附近,當然就趁機拉他們兩老一起去吃,順便找數對住最愛既家人,唔洗唔好意思,一於叫到一枱都係~(忠告:記得食得嗮先好嗌,咪做大嘥鬼)雖然叫左好多野食,但價錢好平,爸爸無半點心痛菜脯蛋pizza $48外表係一個金黃圓圓大餅,賣相好吸引,食落外脆內綿好鬆化,濃濃的蛋味,中間包裹著咸菜脯~台式椒麻雞 $49一件煎雞扒切件,上面淋上了台式椒麻醬汁,入口唔太辣,好惹味,咀嚼完格一陣麻既感覺至出黎,好過癮~下面墊有椰菜,可令味蕾清新一下~炸物拼盤 $62內含甜不辣,鹽酥雞,鹽酥菇,墨魚丸炸漿薄薄的,好香脆,最吸引我既竟然係鹽酥菇所以追加一份淨鹽酥菇鹽酥菇 $35食落脆卜卜好香口,裡面既菇仲好juicy 士林香腸 $50台灣腸油份足,肉味濃,配埋蒜片食真係勁口臭,但又勁好味老豆萬歲
雖然叫左好多野食,但價錢好平,爸爸無半點心痛
菜脯蛋pizza $48
台式椒麻雞 $49
炸物拼盤 $62
內含甜不辣,鹽酥雞,鹽酥菇,墨魚丸
鹽酥菇 $35
食落脆卜卜好香口,裡面既菇仲好juicy
士林香腸 $50
台灣腸油份足,肉味濃,配埋蒜片食真係勁口臭,但又勁好味
老豆萬歲