2016-04-30 663 瀏覽
今日同久未浦頭的表弟食飯,哈,表弟係很可愛的,因為工作叫左佢幫手,所以請番佢食飯,但佢食左我隻車佢話食韓燒,去左九龍城,因為佢住嗰度就佢wo佢遲到,我一個人等,一上去店員就極速招待整個泡菜egg同cheese粟米,其實我以為係會再加嘢係cheese粟米,原來冇,哈,去到最尾cheese燶燶地,chi曬唔係食到好多,但泡菜蛋就正,微辣小酸勁開胃呀條友仔唔貴唔食,食龍蝦餐lol,不過620蚊份,又真係幾大份,夠2 - 3個人食呀好多款前菜,只係食泡菜,不過唔夠入味可能新淹?上菜喇上菜喇,先黎個炸醬面,oh太正宗,甜甜的,面小小淋,我不喜好,但表弟話好好食,佢可能內外都成了個oppa,所以食得好hapi同時店員主動話代煮龍蝦,咁我就等食了,龍蝦爽,而且鮮甜,燒了都保持juicy 呀,而且蝦肉結實,唔會悔悔,正Cheese 蠔蠔,超正,蠔熟時嘅蠔mix曬係cheese度,正呀,我又勁好cheese,而且cheese味又冇cover蠔味,兩者又balance到,gdgd咁大舊五花膏我只係食一粒仔,哈,因為太肥了,我剪左d膏膏,肉肉好細粒,肉好鬆fa,油花香口,點解表弟食咁多都唔肥肥架,我就唔敢食
隻車
佢話食韓燒,去左九龍城,因為佢住嗰度就佢wo
好多款前菜,只係食泡菜,不過唔夠入味可能新淹?
咁大舊五花膏我只係食一粒仔,哈,因為太肥了,我剪左d膏膏,肉肉好細粒,肉好鬆fa,油花香口,點解表弟食咁多都唔肥肥架,我就唔敢食喇,因為層膏好厚,而且肉同肉中間都夾住膏,其實燒出油食落唔太膩,但其實知道唔係燒透曬d油,所以冇食好多,靠表弟了
牛仔骨,牛脂肪燒起來勁香,誰能掋檔牛油嘅香氣呢,不過我地燒得太熟了
蝦蝦,原來係去殼架,唔只易熟,食起黎又方便,加上新鮮,彈牙肉感又唔會悔
菠蘿soda,唔錯,我個人一嬲都唔係好甜得,但都飲曬,可能食緊濃味嘢都有關
我地兩個都唔係好識燒,攪到多春魚chi曬係塊鐵板度,皮肉難分,所以食唔到。。。。。

最後八爪魚只係食到腳,太飽飽了,唔好睇咁紅,但唔係好濃味
休息左一會,上埋個甜品
年膏加雪糕,又凍又熱嘅感覺,唔算特別,但好食,因為唔甜同好甜mix出balance,加上年膏煙un軟糯,雪糕幻滑,真係好夾
2016-04-19