2020-07-16
娘親喜歡食素,所以間中都會去找素😂😂今日找到黎mikiki😆大熱天時,鑽石山地鐵站行過黎都幾係野🤣🤣🤣🤣唯有食多啲野補返數!幫襯果日係星期日中午,好多人呀😳好彩提早幾日訂定枱,頓時覺得自己好鬼醒呀真係🥰📌香橙芝麻骨:係真係燙口😆😆熱騰騰炸起架!外圍炸到金黃香脆,好熱氣?好彩香橙味好夠好濃,立即平衡返🤤其實啖啖都係「肉」,仿肉仿得真,一致好評呀🥰📌蜜汁叉燒併乳豬跟包:蜜汁叉燒賣相幾可亂真😂😂唔認真咬都真係似食緊叉燒,個蜜汁完全係攞分位👍🏻相對乳豬就遜色啲啦😅無論賣相味道都唔似乳豬,純粹當佢係一舊有味既齋,呢兩款「肉」都偏向重口味,配合淨包蔥絲青瓜,好似想扮片皮鴨😌?我地就覺得唔太似🤣🤣🤣跟包有六個,叉燒及乳豬分量算多👍🏻👍🏻夾住食都ok既!📌花菇黃耳紅燒豆腐煲上枱時仲滾緊😳豆腐嫩滑,黃耳爽口,花菇厚身又香又稔身🤤🤤惹味但唔會覺得鹹,餸飯一流😆📌翡翠薑蓉蒸鮮竹呢碟好養生🤪勁爆多薑蓉!!鮮竹係蒸既,所以好夠濕潤🤤🤤加埋海量既薑蓉帶點點辣,惹味非常😍好味好味!!📌飄香芝麻糕最後食個甜品做個完美既句號😂質地同平時食開既芝麻糕非常唔同,呢個係爽口,有啲似芝麻味既大菜糕🤔我地都覺得怪怪地,係唔岩我地
📌香橙芝麻骨:
📌蜜汁叉燒併乳豬跟包:
📌花菇黃耳紅燒豆腐煲
📌翡翠薑蓉蒸鮮竹
📌飄香芝麻糕
最後食個甜品做個完美既句號😂質地同平時食開既芝麻糕非常唔同,呢個係爽口,有啲似芝麻味既大菜糕🤔我地都覺得怪怪地,係唔岩我地口味姐,唔係餐廳問題😅😅
呢次既找素體驗🤤🤤我地一行三人都幾滿意!食物款式又多,有啲都好新穎,價錢方面都算合理😋所以都keep住有人排隊架!食之前記得打去訂枱😌😌原來尖沙咀都有分店,有機會一定要試下!😆