有一日收到呢間餐廳電話,佢地話有offer同轉左menu,想send比我睇問我email,好成功地令我無當佢個mail係垃圾噤delete左,估唔到有餐廳會噤做,厲害原來佢地做緊個oyster hour,5-7pm 生蠔買一送一,幾吸引下,跟住就打比佢地book位除左水晶燈,佢地d裝修都好靘,門口多左塊黑板寫daily special,放左幾個酒箱,上面擺menu,仲有張out door bar table,飲野唔食野都得食完蠔,比隻放係餐廳入面gei火腿吸引左,order左一碟,同意大利pama ham唔同,佢呢隻係西班牙 5j ham,無噤salty,充滿油香,就噤食都得,佐酒一流仲有佢地個包,攞上手夠晒熱,皮脆,牛油一放上去就溶.good新menu湯唔係太多款,貴精不貴多,當日叫左個龍蝦湯,實而不華主菜order左一個pasta一個iberico pork rackpasta佢地做得好傳統,即比較硬身,不過waiter好細心,會問你洗唔洗整軟身少少而iberico pork亦一樣,waiter會講解佢地會做7成熟,亦避免了上菜後覺得唔夠熟而要re cook的情況,真係好細心不得不

當然要食生蠔,買一送一對愛蠔人仕來講係福音
一入門口就比個水晶燈吸引晒住
5 j ham 刀工一流,佢地係會即場切的
自家制麵包and黑松露牛油
傳統龍蝦湯,好濃味,濃到一聞就聞得出好足料
大蝦意粉蝦肉係切粒同意粉炒的,waiter都會問你要唔要原隻上,好細心
main course order了 摩利菌汁黑毛豬
7成熟,相機色差問題,個芯其實係粉紅色的,好juicy
不得不題的是,pork rack的配菜,smoked eggplant亦做得非常之好,下次再食我會叫佢比多少少

由於太飽,無食dessert,不過見到隔離有個比平時大三倍ge心太軟,見佢地一切開果d朱古力流出來果下好震撼

waiter話係special order,menu無的,但同時問我有無興趣order一個.佩服佢唔太hardsale但同時sale緊野的感覺,下次一定帶女友試.
題外話/補充資料: 這裡的waiter真係好細心,我booking留名,佢成餐飯都用我個名稱呼我,感覺好nice,估唔到呢到d service比中環好多餐廳更好,而佢地對酒水,食物的 knowage亦令人難忘.overall係一個好好ge用餐經驗
2012-01-03
當然要食生蠔,買一送一對愛蠔人仕來講係福音