2021-04-06
疫情之下,已經很久沒有北上,之前和朋友上深圳吃了探魚,非常之掛住😣終於比我哋搵到一間係元朗,叫做烤魚工房!🤩到達時已經有很多人在等位,知道可以openrice外賣自取,所以決定試一試,把烤魚搬到家裏🤩因為太多人的關係,店員叫我地周圍行下,有就打俾我地。拎ge時候已經pack好一袋,都幾大袋😂拆開包裝,有一大盒烤魚,仲有2個火頭同鐵架。另外仲好細心有枱布,餐具等等👍我地叫左菌香豆豉 江團魚!個個都叫酸菜魚,我當然要特別d!豆豉烤魚你又食過未?😆裏面材料非常豐富,一大條魚🐟,不太多骨,上面浦滿香菌同豆豉😍如果喜歡食豆豉鯪魚的朋友,應該超喜愛!味道同內地探魚一樣咁好味,以後唔駛北上都有得食。下面有火熱住,一路keep住溫度,食幾耐都熱辣辣!仲可以用黎打邊爐。另外我地都叫左不同種類的串燒!最喜歡雞翼同牛仔骨!充滿孜然粉的味道😋另外睇食評,見個個都叫左蒜蓉茄子,當然要叫黎食下,茄子也很大份,佈滿了蒜蓉👍提提大家,星期六日,12點開門丫!
味道同內地探魚一樣咁好味,以後唔駛北上都有得食。
提提大家,星期六日,12點開門丫!