2017-05-20 93 瀏覽
今日同好姊妹相約shopping, 睇29+1, 晚飯直落睇完戲6點半,兩隻餓鬼已經叫哂救命要搵食。今日星期五晚,要搵個地方有野食又野飲又可以坐耐d...有難度行到去美食天堂厚福街,比我地見到"深夜食堂". 好似幾岩feel, 就揀呢間!店內面積不大,但燈光柔和,感覺好舒服。yeah 有室外座位,今晚咁涼爽,我地梗係坐出面啦見openrice人人都點,應該係好野!所以一定要點我地點左芝士野菌玉子燒。裡面半生熟,雞漿混埋芝士,仲要熱辣辣咁流出黎真係好好好好味呀~唔怪得之人人都叫啦炸雞軟骨又香又脆,配埋蛋王醬,無得頂呀我至愛既秋葵,燒同炒係最好味既煮法。呢度燒既秋葵熟度適中,咬落爽口,灑上少許椒鹽,好味金菇牛肉卷。牛肉配金菇已經係最佳組合,再加上秘製醬汁好香濃,正!野菜沙律。清新爽口既沙律菜,開胃之選。略嫌落得太多黑醋,食到底酸到暈點左兩杯特飲,分別士多啤梨味同荔枝味清涼消暑解渴由黃昏坐到天黑。。不經不覺三粒鐘。期間客人不斷,好彩無人催促我地讓枱。等我地兩姊妹可以食夠傾夠!嘻嘻
今日同好姊妹相約shopping, 睇29+1, 晚飯直落

店內面積不大,但燈光柔和,感覺好舒服。

yeah 有室外座位,今晚咁涼爽,我地梗係坐出面啦

見openrice人人都點,應該係好野!所以一定要點

真係好好好好味呀~唔怪得之人人都叫啦

炸雞軟骨又香又脆,配埋蛋王醬,無得頂呀

點左兩杯特飲,分別士多啤梨味同荔枝味
清涼消暑解渴