2020-05-14 222 瀏覽
放工過到黎,慢慢嘆個一盅兩件。食完之後,已經知道下次會再約朋友黎,點解?1食物質素高點心新鮮,即叫即起,可以完全食到新鮮的點心,而且味道十分好。流沙包(新鮮奶黃從裡面湧出),春卷炸得香脆而不會油。2 價錢平價錢不貴,$28就有交易。即使晚市也不會加價。晚餐食點心,但用一個便宜的價格,說真的,下午在點心擠迫的點心店都不只是這個價。實在物超所值。3 有主題與一般的點心店唔一樣。從裝飾到食物,無一不用可愛的B duck 做主題。一進店內,已見到到處都是這可愛的B duck. 連點心紙都見到,水壺到牆紙。每枱都有可愛的牠在坐陣,每個點心都有佢既陪伴。4 坐得舒服,全日點心供應。比港式茶樓安靜,坐得更舒服,衛生通風也更好。幾個朋友,一邊聊一邊食,不用在點心店擠迫。 是日叫了不少點心,分別有蝦餃,鮮蝦春卷,牛柏葉,鳳爪,蟲草花蒸雞飯,咖哩蒸土魷,流沙包蝦餃晶瑩通透,皮薄,印上一個B duck,好似提我小心睇熱,慢慢品賞咁樣。鮮蝦春卷,新鮮炸起。脆而不膩 蟲草花蒸雞飯蟲草蒸雞飯 $38但想不到份量咁大,share食剛剛好。雞件多,加上蟲草花香味。其實我真係覺得好抵食,$38蚊,快餐店都做唔到啦。 忌
放工過到黎,慢慢嘆個一盅兩件。
食完之後,已經知道下次會再約朋友黎,點解?

食物質素高

價錢平

有主題

坐得舒服,全日點心供應。

咖哩蒸土魷,流沙包
珍珠雞&鳳瓜

蝦餃

鮮蝦春卷,新鮮炸起。脆而不膩
鮮蝦春卷

蟲草花蒸雞飯
蟲草蒸雞飯 $38但想不到份量咁大,share食剛剛好。
蟲草花北菇雞飯

忌廉溝鮮奶
已經好多好多年都沒有見到這個飲品,只有好小數的地方有,所以一定要叫。
忌廉溝鮮奶,比例岩岩好,自己做不到的好味道。
蝦餃
鮮蝦春卷