好多朋友都話八王子好食,今日終於有機會一試。由於時間尚未到dinner time,所以唔駛等位,一入去已被個日系環境吸引,好多電影海報及兒時日本卡通片嘅figure作裝飾,真係另有一番風味!氣氛咁好,真係會令食嘅人開心! 講番食物,因為得兩個人,而且我地唔太肚餓,所以決定share黎食!我地點左叉燒拉麵,紫菜芝士年糕同埋雞翼。 叉燒拉麵:個湯底好得,清而唔油膩,入味得黎唔似加左味精! 紫菜芝士年糕:味道恰到好處,不過略嫌塊紫菜太大塊,芝士年糕比較細舊,唔係太食得出佢蹏口感同味道,如果可以大舊番D會更好! 雞翼:幾入味,上面仲灑左D芝麻令味道更出,不過就鹹左少少! 八王子值得一讚嘅係,所有員工都好有禮貌,表現出日本人待客果種熱誠同態度,佢地仲好體貼客人,唔駛叫都自動幫客人加茶,D玄米茶係我去過咁多間日式食肆同埋壽司店之中最好飲嘅!very good!

叉燒拉麵:個湯底好得,清而唔油膩,入味得黎唔似加左味精!
雞翼:幾入味,上面仲灑左D芝麻令味道更出,不過就鹹左少少!

紫菜芝士年糕:略嫌塊紫菜太大塊,芝士年糕比較細舊!
叉燒拉麵:個湯底好得,清而唔油膩,入味得黎唔似加左味精!
雞翼幾入味,上面仲灑左D芝麻令味道更出,不過就鹹左少少!
2011-03-19
紫菜芝士年糕:略嫌塊紫菜太大塊,芝士年糕比較細舊!
叉燒拉麵:個湯底好得,清而唔油膩,入味得黎唔似加左味精!
雞翼幾入味,上面仲灑左D芝麻令味道更出,不過就鹹左少少!