2020-04-16 188 瀏覽
今日公司太多嘢做,放工已是晚上8點,諗住買外賣回家食,同事說富臨皇宮做緊外賣優惠,。我就同佢一齊去佢屋企附近的欣榮花園分店買回家試下。外賣餐單都有好多選擇,小菜抵至四八折,燒味七折,部分菜式六折,酒樓大廚製作咁就真係好抵食。現場都有不少人等緊外賣,菜式都好受歡迎。點菜比錢後,等左一陣就煮好,而且包裝妥當有得拎。菠蘿生炒骨,一道色、香、味俱全的生炒骨,不但顏色好看,而且美味可口,排骨表面炸到酥脆,再加糖醋醬汁,酸酸甜甜的味道增加不少食慾,另外還加入菠蘿一起炒,不但能增加果香味,而且也能中和排骨的油膩感。北菇海參扣鵝掌煲:這是一度上等菜式,有滋陰養顏,抗衰老的功效,冬菇、鵝掌和海參都炆得好入味,冬菇爽口,海參和鵝掌富膠質,非常惹味!瑤柱金菇炆伊麵:份量都好多,伊麵炆得比較乾身,不會油膩,軟硬適中。加入金菇增加口感,瑤柱增加鮮味!
2020-04-13
外賣自取