2018-11-02
星期六去沙田行街,四周圍都係人,想揾食極有難度。行逛之下中,見到新食肆,見人唔多,價錢唔貴,即管入去一試。食店的食物種類不少,見其中推介 -- 大大幅相的荷包蛋飯及金邊粉,於是決定一試。選了豬頸肉荷包蛋飯、肥牛及豬頸肉金邊粉,兩個餐都非常抵食,飯餐的飯量好多,男人都夠飽,$47仲要包冰茶,不錯﹗飯旁有特色的汁,酸味味,好醒胃,而飯底原來有鹵水汁,都好好餸飯。至於金邊粉用自家特製湯底,唔太咸,金邊粉比較幼,好索味﹗兩個餸只要$28,喺沙田市中心,十分超值﹗人多食飯,所以仲叫左炸蝦餅、沙爹雞串燒兩款小食。一樣係價錢唔貴,脆脆地、暖暖地,加上傳統泰式醬汁,冇得輸。而沙爹串燒,味道不會過度濃烈,食完唔會好口渴。最後,仲叫左個青咖喱雞配蒜蓉包,青咖喱味算濃,奶味重,有青咖喱香,配少少脆的蒜蓉包,絶對適合細食的我。整體來講,價錢實惠,味道不錯,在沙田食野又多一個選擇。
整體來講,價錢實惠,味道不錯,在沙田食野又多一個選擇。