2022-04-04 1554 瀏覽
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 8鍋臭臭鍋🐷嗰日話想打邊爐,點知尖沙咀牛大人又冇開,愛人就帶左🐷食呢間一人一鍋!近諾士佛台,一直都好多人,中間仲要排隊入座!好豐富,但餸嘅份量一個人食啱啱好,啱曬🐷小鳥胃!疫情同朋友想打邊爐,一人一鍋又衛生啲!lunch set好抵,人均$100左右就食到飽,#chuchu推介 CP值💯特別想讚下女staff,個日星期日一路都滿座,但得一個人處理10幾枱客,帶位scan code、上菜、沖飲品、執枱、收銀,全部一腳踢,但都好快手,脾氣好好,🐷唔小心跌筷子都未叫佢就已經比左對新嘅我,要加人工😚—————————————————————❣️ 臺式麻辣鍋 $88入面有好多配料,肥牛、甜不辣、麻辣餃、鴨血、米血糕、 沙白、 豬大腸、半個台灣公仔麵,油炸鬼同娃娃菜,仲揀咗配粉絲,🐷因為想食牛肉就揀左呢個,但啲牛肉唔係好得,不過咁嘅價錢算係咁!🐷揀咗小辣,辣到我有啲胃痛🥵唔係好食到,鐘意食辣嘅應該幾鐘意!.❣️ 招牌臭臭鍋
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 8鍋臭臭鍋

❣️ 臺式麻辣鍋 $88

❣️ 招牌臭臭鍋 $88 肉量增量50% +$20
臭臭鍋湯底相當入味,聞落真係好臭,雖然食落冇臭味🤣配料有娃娃菜、台灣貢丸、米血糕、滷豬大腸、豬紅、沙白蜆、鵪鶉蛋等等,跟粉絲索味!豬大腸好食!🐷因為上面嗰個太辣,搬曬啲嘢食黎🐷愛人嗰煲食,呢個煲都有啲辣,但係可接受的辣!

❣️ 鹽酥雞 $42
炸到好脆,好香口,味道都好夠,又唔會得炸粉食!

❣️水蜜桃綠茶 +$7(好似)
同出面台式飲品店一樣質素,只係會細杯啲,但都好抵!因為太辣好快飲晒🤣🤣
❣️茉香綠茶
🐷愛人話冇乜特別,天仁好飲啲
不專業評分
👅好味指數:4.5/5
💰性價比:5/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址: 8鍋臭臭鍋 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道77號地舖
👉🏻銅鑼灣都有分店
#chuchu食在尖沙咀
#chuchu食台灣野
#chuchu打邊爐

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店
2022-03-27
午餐