2018-05-26 68 瀏覽
今日朋友話帶我去荃灣食好嘢, 去到火鍋店, 已經好多人喺度食緊,朋友推介食呢個一夜皇御套餐。套餐做緊$268,除任食火鍋,飲品任叫外,仲有即炒雞煲、花膠雞煲翅、鵝掌炆鮑魚、五色刺身拼盤、安格斯肥牛肉、時令海鮮拼盤。鵝掌鮑魚炆得好稔滑,鮑魚雖然不是非常大隻,不過以咁嘅價錢有咁多嘢食,都不敢苛求喇。花膠雞煲翅花膠軟滑,湯底香濃,非常滋潤!雞煲我哋揀咗少辣,侍應加上大量葱蒜、洋葱即場在我哋面前炒,香味攻到口水直流。五色刺身拼盤有帆立貝、赤蝦、三文魚、希靈魚、帶子, 大件夾新鮮。海鮮拼盤有花甲、鮮蠔、象拔蚌、貴妃蚌、鮮蝦,花甲無沙,貴妃蚌同蝦都好大隻。安格斯肥牛以上係限量供應, 即係食完冇得添加 ,但係我食完雞煲+ 花膠翅+鮑魚鴨掌+刺身拼盤,都已經飽咗八成有多,之後揀咗個清清地嘅芫茜皮蛋湯底嚟灼牛肉同海鮮拼盤,另外再隨便點咗數款火鍋配料,就已經飽到食唔落喇!估唔到以咁嘅價錢,淨係食佢供應嘅食物,已經回哂本喇!何况仲有咁多其他任你食嘅火鍋配料㖭。其實仲有好多嘢想食,可惜個肚唔爭氣,連免費雪糕都食唔落,要等下次嚟,才可以嘗試其他食物喇。

花膠雞煲
花膠軟滑,湯底香濃,非常滋潤!

安格斯肥牛