2023-05-28 102 瀏覽
囡囡好鍾意食「初遇」嘅滷肉飯,所以久不久我哋就會去果度食下午茶。上星期再去,我哋就叫咗「古早滷肉飯配大腸麵線」和「慢烤雞腿蛋吐司」,配「冷泡亞里山烏龍」和「珍珠奶茶🧋」。「古早滷肉飯配大腸麵線」幾大份,滷肉飯和大腸麵線係用一個大碗盛載,$42 都算抵食!囡囡最鍾意食滷肉飯,咸咸地幾惹味,而麵線就係我食嘅,麵線都幾足料,大腸有4塊左右,而且係大件嘅,味道都幾香,而且食完唔會好口喝。「慢烤雞腿蛋吐司」賣相真係好吸引,而且吐司烘到好脆,而且食到有牛油香味,內裏夾住雞腿扒和蛋,雞腿扒好厚身同大塊,蛋黃仲係流心嘅,外脆內軟,仲有蛋汁,真係好好味😋!我好鍾意「冷泡亞里山烏龍」嘅茶樽,設計好靚。烏龍茶好香,飲完個口爽哂,如果唔想飲甜野,呢支茶係適當嘅選擇。「珍珠奶茶🧋」茶味香濃,口感幼滑,珍珠係比較腍果種,啱我口味!

2023-05-18
  • 慢烤雞腿蛋吐司