2021-08-11
尋日睇早場戲之後,一行三人打算找中午飯吃。(三個都未食早餐)一出戲院門口即刻見到呢間餐廳。有三人套餐非常之經濟,平均每人$100多d左右。 計埋小吃及茶位,每人140,比預期貴dd...anyway,都係合理。(重點慳返唔少腳骨力及時間)前菜:好似係炸黃豆及甜甜地嘅蠶豆,很難食,要收$25☹️😢第一碟菜 :口水雞,份量只係一本size,大約只有六件,有啲少,但味度都幾好食。啲雞幾滑,而且個麻辣醬都幾好食。第二碟菜:酸菜桂花魚,湯底有泡椒,味道開胃,最啱我鍾意食辣嘅人,啲肉非常新鮮,而且薯粉非常好咬,好有口感,酸菜及芽菜都非常好食,我仲飲咗一碗湯添……😜第三碟菜:擔擔麵,一小碗,味道一般,基本上冇乜汁,乾到爆,於是我加咗一啲酸菜魚嘅汁入去,好食好多。第四碟菜:辣椒炸魚鮫,啲魚鮫好細粒,都以為係炸雞軟骨😂,味道還可以,但炸得唔夠鬆脆好多辣椒一齊炒,但沒有辣味。甜品:豆腐花,而且仲係非常之滑,好好食,而且仲係暖!服務:呢度嘅服務員都唔錯,我哋三個人想坐近啲窗口可以望一望維景景色,佢哋都有安排近啲嘅座位。而且喺門口問完嗰個套餐之後佢已經即刻幫我哋落咗order,非常讚讚!而且添茶嘅速度非常之快,
一出戲院門口即刻見到呢間餐廳。
(重點慳返唔少腳骨力及時間)
前菜:好似係炸黃豆及甜甜地嘅蠶豆,很難食,要收$25☹️😢
第二碟菜:酸菜桂花魚,
第三碟菜:擔擔麵,
第四碟菜:辣椒炸魚鮫,
甜品:豆腐花,
而且仲係非常之滑,好好食,而且仲係暖!
服務:
呢度嘅服務員都唔錯,我哋三個人想坐近啲窗口可以望一望維景景色,佢哋都有安排近啲嘅座位。而且喺門口問完嗰個套餐之後佢已經即刻幫我哋落咗order,非常讚讚!而且添茶嘅速度非常之快,非常之欣賞!