2024-10-21
今晚同同事去銅鑼灣食飯,想慢慢食傾下計,所以揀左呢間喺永光既居酒店食串燒。8點半前有優惠menu,好多串燒都係$34/2串,好抵食!!!坐低會先送上生野菜沙律,有蔬菜條同日本椰菜,日本椰菜好甜,如果鍾意濃味仲可以點埋麵豉醬食!又可以中和番串燒既油膩感三色甲羅燒配蝦片甲羅燒有蟹籽、蟹肉及蟹膏,蟹膏味道濃郁,加番鮮甜蟹肉,連埋蟹籽同蝦片一齊食,層次非常豐富牛肝第一次食牛肝,入口軟嫩,完全無腥味!銀鱈魚店員介紹呢個係用新鮮銀鱈魚,而唔係雪藏架!果然魚味真係濃好多,魚肉好有光澤,滑身又帶點爽口。橫格肌Set呢款有4種唔同口味既牛橫格肌,包括蜜糖芥末、黑芝麻、Wasabi及香蔥。牛肉軟嫩多汁,肉味濃郁!黑芝麻同密糖芥末甜甜地幾特別,個人就鍾意香蔥,味道較重雞翼食串燒一定要食燒雞翼,雞翼外層燒到非常香脆,咬開又好juicy!!黑豚肉、雞頸肉黑豚肉油脂分佈平均,入口甘香肥美。雞頸肉都係比較小見既串燒,肉質彈牙。海老蝦必食好厚肉而且非常爽口!車厘茄煙肉卷呢個雖然係好常見既串燒但我係第一次食!煙肉燒到焦香,再加埋爽甜多汁既車厘茹平衝番煙肉既肥膩,值得一試!三文魚/明太子燒飯團飯團燒到好似食緊飯焦咁非常有
8點半前有優惠menu,好多串燒都係$34/2串,好抵食!!! 坐低會先送上生野菜沙律,有蔬菜條同日本椰菜,日本椰菜好甜,如果鍾意濃味仲可以點埋麵豉醬食!又可以中和番串燒既油膩感
三色甲羅燒配蝦片
牛肝
第一次食牛肝,入口軟嫩,完全無腥味!
銀鱈魚
橫格肌Set
雞翼
黑豚肉、雞頸肉
海老蝦
必食好厚肉而且非常爽口!
車厘茄煙肉卷
三文魚/明太子燒飯團
飯團燒到好似食緊飯焦咁非常有咬口
另外仲叫左秋葵豚肉卷、青椒仔、芝士翠肉瓜、雞骨豚肉腸 同日本蕃薯。
全部都好高質,絕對推介大家放工或者宵夜去試下