2025-01-19 73 瀏覽
星期三要同朋友去上堂,收工之後搵間餐廳食咗先。我哋喺太子見到呢間串燒專門店,門口都見到種類好多,決定入去試吓!環境幾舒服。菜單有勁多頁,多到眼花撩亂,肉類菜類你想食乜都有啊!除咗串燒,仲有乳鴿啊煮蜆意粉等等。飲品方面有汽水、茶、啤酒等等。重點介紹竟然最好食㗎啦。原條燒茄子調味條都好好,仲要真係勁大條,茄子嘅質地好軟滑好多汁。牛舌超級彈牙,而且真係厚切,加上佢哋秘製醬汁好好食。雞中翼嘅外皮就好酥脆,咬入去就香嫩多汁,欲罷不能。除咗主菜單佢哋仲有啲特別精選,見到有個陰公豬個名勁得意就叫咗。原來係點上冬陰功口味嘅豬肉,少少辣食落去一啲都唔肥膩!一路食一路傾偈特別開胃,傾吓傾吓,差啲遲到。不過原來佢哋開到凌晨兩點,下次上完堂過嚟食宵夜,飲下酒都仲得呀!