2017-11-30
成日都諗唔到食咩好,第一時間諗到沙嗲王,因為多選擇而且D野食都唔錯~可能唔係假日所以現場唔多人,上菜速度快。$32 大阪薯仔沙律唔知點解叫大阪沙律呢?可能大阪都有呢款沙律掛~沙律用咗薯仔同吞拿魚混合,用一球球的形式上碟。碟內仲有酸忌廉。意想不到,吞拿魚份量都幾多,基本上每一小啖都有吞拿魚,所以小妹覺得幾抵食!$38 炸魚薯條一上枱,望到第一下心中OS咗一下,咁燶既,又散收收,點食啊~原來我錯咗,沙嗲王同坊間既炸魚係唔同,出面果D係一塊厚魚,但沙嗲王係小魚SIZE。口感鬆脆不過咸咗D,如果減少鹽會好好多。薯條就凍咗同若果份量多返少少會開心D。$69 蟹粉豆腐鍋飯上次個朋友叫咗,我就痴咗2啖食,發覺幾好食wor~ 今次再叫發覺太咸啦~的確少食多滋味,喜歡濃味既可以試下,用咗咸蛋黃、豆腐、蟹肉煮配白飯的確幾正~值得一讚係真係有蟹肉同埋豆腐份量好多,上枱時用好熱既石鍋上所以食到最尾都仲好熱,的確要加分$23 芒果西米凡叫任個野食都可以用半價購買飲品,叫咗芒果西米。芒果甜而且2個人都夠飲,味道唔錯
可能唔係假日所以現場唔多人,上菜速度快。
$32 大阪薯仔沙律
唔知點解叫大阪沙律呢?可能大阪都有呢款沙律掛~
$38 炸魚薯條
$69 蟹粉豆腐鍋飯