2018-12-19
同男友係新都城食唔成某一間餐廳既下午茶之後,我地死死氣咁係新都城行左一陣搵代替既餐廳,最後揀左食吉豚屋吉列豬扒專門店,呢間餐廳我地兩個都未食過。我地就叫左吉列豬扒定食$45 ,同埋鐵鍋豬肉泡飯配唐揚炸雞定食$42,兩個SET都跟一杯免費飲品。我地就叫左巨峰乳酸特飲同埋椰果荔枝茶。飲品方面就一般般,巨峰乳酸特飲睇menu英文係Japanese Grape Calpis water,中文名係可爾必思,男友話其實有出唔同既水果味。咁乳酸飲品就預期係益加多陣味,但呢杯就係溝左好多水既益加多;而椰果荔枝茶就好甜。食物方面我就覺得係抵食,兩個餐都係$50內而且免加一。份量又好多,鐵鍋豬肉泡飯其實同set湯個湯係差唔多,湯好足料幾好飲,而泡飯唔會太濃味,清清淡淡再配炸雞係唔錯!雖然炸雞同炸豬扒送上黎個時都唔係新鮮炸起個種熱度,但食起黎,兩款既肉都係嫩既。餐廳既員工都好有禮貌,環境乾淨舒服,有機會會再幫襯!
餐廳既員工都好有禮貌,環境乾淨舒服,有機會會再幫襯!