2019-01-29 812 瀏覽
難得GE FAMILY DAY,緊係出去食好野=] 基於小弟資金有限,上網做完D資料搜集,食海鮮都幾多人推介聯發,出名大件夾抵食,所以今次就一於去試一試!!呢間菜館D晚市孖寶價錢好平民,最後我地3個人叫左2個孖寶!!包括:- 蝦乾煙肉炒椰菜花 + 薑蔥炒蟹 $308- 海蜇手撕雞 + 蒜蓉蒸扇貝 $198鹽炸花生等緊主菜黎時,緊係食下花生吊下口癮啦! 花生細細粒,好香口! 食下一粒,食下又一粒,話咁快就清哂!!海蜇手撕雞上網睇過好多人推介呢個,果然無介紹錯!!佢係偏向泰式,酸酸甜甜,青瓜蘿蔔都好爽口,唔係D 放左淋哂果D! 起初以為得好少雞絲,但原來係哂底,都有成隻雞脾至隻半左右GE肉,最重要係整得滑同好入味!! 海蜇就冇咩特別,中規中距=]蒜蓉蒸扇貝有4隻都唔錯! 扇貝size適中,唔算好大,亦唔算細,師傅整得好入味,蒜蓉應該係炒過再放上去,好出味!! 不過粉絲比較少,如果再多D吸就D汁就正啦!!!!!蝦乾煙肉炒椰菜花呢個真係正到不得之了,應該係小弟食過最好食GE椰菜花。師傅一D都唔慳皮,大量GE蝦乾煙肉,成個味即時調哂出黎,而且煙肉唔係我地平時食開果D,反而有D似金華火腿果款,好正
- 蝦乾煙肉炒椰菜花 + 薑蔥炒蟹 $308
- 海蜇手撕雞 + 蒜蓉蒸扇貝 $198

蝦乾煙肉炒椰菜花
呢個真係正到不得之了,應該係小弟食過最好食GE椰菜花。師傅一D都唔慳皮,大量GE蝦乾煙肉,成個味即時調哂出黎,而且煙肉唔係我地平時食開果D,反而有D似金華火腿果款,好正!!再加椰菜花呢D吸味菜,索哂D精華,一流!!

薑蔥炒蟹
食得孖寶都唔會有咩大期望,一隻蟹GE份量,係估到GE,但咁厚肉呢點就估唔到。隻蟹好新鮮好甜,調味咸淡岩岩好,而且好有獲氣! 呢個價位黎講已經係好高質=]
薑蔥炒蟹

總括而言,呢間菜飯非常之抵食!!大件夾抵食,實至名歸!!有機會黎食過!!=]
2018-12-18