2024-11-30
二人餐真係好豐富,而且好岩我們既口味。因為我要食熟的,所以揀B餐。泰式炸蝦餅配酸辣無骨鳳爪炸蝦餅切半,炸至金黃酥脆,蝦膠爽口彈牙。無骨鳳爪食起嚟好方便,酸酸辣辣,非常開胃。泰式豬頸肉沙律豬頸肉煎至微微焦香,加上酸辣的生菜沙律,很醒胃,一去油膩的感覺。泰王燒雞二人餐是有半隻,但食埋食埋甘多小菜,都真係好夠。天氣涼就想食燒雞,正,外皮香脆,雞肉仲有少少泰式香料的味道。雞肉很嫩滑,仲有雞汁流出,佐飯一流。泰式辣椒膏炒蜆唔算太辣,岩香港人口味,蜆肉很厚肉,食左好多隻,無沙。飛天通菜我至愛食通菜,加入辣椒,蒜蓉爆炒,很有鑊氣椰汁西米糕套餐包甜品,唔算太甜,有咬感芒果糯米飯唔夠喉,所以叫個糯米飯,呢個甜品要熱才好吃。有原味及班蘭味混合,仲要砌成魚形的圖案,芒果大片又香甜。龍眼冰食左甘多野,梗係要杯清涼又滋潤的龍眼冰,好解渴。套餐餐飲都可以轉其他飲品。
泰式炸蝦餅配酸辣無骨鳳爪
泰式豬頸肉沙律
泰王燒雞
泰式辣椒膏炒蜆
唔算太辣,岩香港人口味,蜆肉很厚肉,食左好多隻,無沙。
飛天通菜
我至愛食通菜,加入辣椒,蒜蓉爆炒,很有鑊氣
椰汁西米糕
套餐包甜品,唔算太甜,有咬感
芒果糯米飯
龍眼冰